"Efter första milen är det som om tiden inte existerar längre. Bara rytmen från skidornas hasande mot skaren."

Längdskidåkning

Tännäskröket är naturligtvis inte bara alpin skidåkning utan även ett paradis för längdskidåkning. För dig som föredrar att åka på längden kan vi erbjuda längdspår av högsta klass. Varför inte dela upp åkningen med alpint på förmiddagen och längdskidåkning efter lunchvilan?

Alla kan åka längd. Ta med hela familjen på en fantastisk och stärkande tur. De minsta kan åka med i pulka bakom en vuxen. För dig som är lite mer åt Wassbergs håll finns det ofta någon likasinnad att ta rygg på.

Längdspåren är alltid välpreparerade och i direkt anslutning till boendet.

Utveckla din åkning – boka en privatlektioner

Vi erbjuder privatlektioner för åkare i alla åldrar och färdighetsnivåer – både barn och vuxna. Här kan man få en egen skidlärare så att man tar sig vidare i utvecklingen oavsett om du är nybörjare eller vill utvecklas där du är just nu i din skidåkning.

Pris: 695 kr + 200 kr per extra person.

BOKA HÄR >

Våra spår

Våra egna spår är 3 km, 5 km och 7 km långa. Det finns även ett helt nytt nybörjarspår på 1.5 km som naturskönt slingrar sig runt Kröktjärnen. Här i Funäsfjällen kan du njuta av vacker natur, orörda fjällsluttningar och längdskidåkning som du sent kommer att glömma. Våra spår är en del av Nordic Ski Center som är ett av världens största spårsystem med över 300 km preparerade längdspår som binder samman hela Funäsfjällen.

Se prislista – Spårkort »

Upptäck naturen på våra leder

Längdpaket fr 180 kr