”Öga mot öga med ett djur lika gammalt som mammuten och grottbjörnen.”

Myskoxhägnet

Myskoxhägnet

Träffa ett verkligt urtidsdjur. I det unika myskoxhägnet utanför Tännäs i västra Härjedalen vistas myskoxar i sin naturliga miljö. Här har de gott om plats och mycket av sin naturliga föda.

Vi möts upp vid Härjebrygg (Bygatan 37, Tännäs) och startar turen med ett besök på myskoxutställningen hos Naturinformation Rogen. Vår guide berättar mer om detta uråldriga djur och dess långa resa från istid till nutid.

Därefter går färden vidare i egen bil till hägnet där myskoxarna finns. Från den höga rampen i visningshägnet har du möjlighet att studera de fantastiska djuren. Vår entusiastiska och kunniga guide berättar hur myskoxen lever idag.

Anpassa klädsel efter vädret, stövlar eller kängor behövs ej. Det är inte tillåtet att ta med sig djur in i hägnet.

Telefon +46702540084

 

BOKA MYSKOXGUIDNING HÄR >

Fakta Myskoxar

Att möta en myskoxe är som att resa tusentals år bakåt i tiden. Myskoxen som är en av världens äldsta däggdjursarter levde vilt i Skandinavien under den senaste istiden. Numera är den egentligen att betrakta som utdöd, men Sveriges enda frilevande stam hittar man i Härjedalen.

Myskoxen och Myskoxcentrum behöver vår hjälp för att fortsätta bevarandet av myskoxen. Lyckas vi få myskoxen att överleva i Sverige, har vi räddat ett urtidsdjur som har levt i 3 miljoner år. Var med och få myskoxen att leva kvar i Sverige!

GE DIN GÅVA TILL MYSKOXCENTRUM HÄR >