”Se upp i backen, tusen hål i nacken!”

Skidskola

Det allra bästa sättet att komma igång med skidåkningen är att gå i skidskola. Lär man sig bara grunderna går det alldeles utmärkt att träna vidare på egen hand i någon av alla de backar som finns i området. I Tännäskrökets skidskola erbjuder vi både gruppskidskola för barn och privatlektioner för alla som vill lära sig åka skidor under sin fjällsemester i Funäsfjällen!

Mattes skidskola

Mattes skidskola är öppen för alla barn från 4 år upp till 12 år. För ungdomar över 12 finns det privatlektioner. Matte myskoxe och våra skidlärare på Tännäskröket hjälper dig bli en duktig skidåkare. Dessutom får alla som deltar i skidskolan ett fint diplom av Matte. Det ni!

Skidskolan är indelad i tre olika grupper beroende på förkunskap och ålder. Längre ner på sidan hittar ni schema för de olika grupperna.

Privatlektioner för alla

Utöver skidskolan som utövas i grupp erbjuder vi privatlektioner för åkare i alla åldrar och färdighetsnivåer – både barn och vuxna. Här kan man gammal som ung få en egen skidlärare så att man tar sig vidare i utvecklingen oavsett om du är nybörjare eller vill utvecklas där du är just nu i din skidåkning. Pris: 650 kr + 200 kr/pers för en extra person.

Boka skidskola>

MATTES SKIDSKOLA: MÅNDAG-FREDAG

Skidkul (4 år och uppåt)

– En rolig och positiv introduktion för de som ska ta sina första glid på skidor.
Vi fokuserar på att ha så kul som möjligt tillsammans och lära känna vår utrustning, liften och backen. Vi tränar på att glida, bromsa och åka lift. Hantera våra skidor med hjälp av lek och bus.

Förkunskaper: Här behövs inga förkunskaper.

 

Utforskarna (5 år och uppåt)

– skidskola för de som börjar få koll på sina skidor och de lättare nedfarterna och som vill börja ”utforska” andra delar av liftsystemet. Tillsammans lär vi oss att bli säkrare på vår åkning. Vi övar på svängar och utvecklar balans och teknik. Målet är att så småningom ta sig ut i lite brantare backar med bra koll på skidorna och farten.

Förkunskaper: Kunna stanna och svänga med plog i barnbacken samt åka knapplift själv.

 

Äventyrarna (6 år och uppåt)

– Här lär vi oss att gå mot parallella skidor och utforska ny terräng.
Tillsammans finslipar vi vår teknik i och utanför pisten och kanske provar på att hoppa lite. Vi lär oss även vett och etikett i backen.

Förkunskaper. Kunna åka obehindrat med fartkontroll i de flesta röda backar och är van vid ankarlift