”Ett stilla paddeltag och sedan bara glida fram i en bedövande vacker naturupplevelse.”

Kanot – genom orörd vildmark

Paddling runt Tännäs

Närheten till fina paddelvatten och den storslagna och orörda naturen gör kanoten till det perfekta färdmedlet när du vill komma naturen lite närmare.

Upplev naturen i sakta mak med en kanotfärd längs vackra Ljusnan eller paddla runt bland småsjöarna vid Käringsjön som vidare leder ut till Rogen. Alternativen i naturområdet Rogen är många men du måste bära kanoten på en del sträckor. Den långsmala sjön Langtjønna mellan Feragen och Femunden erbjuder möjlighet att övernatta i flottarnas gamla buer och se de gamla timmerrännorna.

KANOTSAFARI

I samarbete med Strapatser kan vi erbjuda kanotsafari längs Ljusnan. Kanotturen är ca 8 km lång och tar ungefär 5 timmar.

Kanoterna läggs i vid Flon och turen avslutas vid Bruksgården/Funäsdalen. Vi stannar till och äter lunch vid en av de vackra sandstränderna. På menyn finns traktens specialiteter som till exempel ren, älg eller ädelfisk.

Vi paddlar genom bäver- och öringland och har du fiskekort kan du passa på att fiska. Har vi tur och är riktigt tysta när vi passerar bäverhyddorna är det stor chans att få se någon av invånarna.

Pris: 495 kr/pers inkl. kanot, flytväst, guidning och lunch. Barn upp till 11 år: 195 kr/barn

Boka kanotsafari här>

hyra kanot

STRAPATSER hjälper er med transport, kanoter och tipsar om allt som är värt att veta. Pris: 600 kr/kanot inklusive transport, flytvästar och paddlar. Ni kan sitta 2 vuxna och 1 barn i en kanot.

Hyr kanot från Strapatser här>

 

KÄRINGSJÖN, mitt i Rogens naturreservat, erbjuder kanotuthyrning alla dagar under sommaren (från 15 juni) kl 10.00-18.00. Vägavgift 40 kr. Endast kontanthantering. Pris: Dagstur med kanot 200 kr, roddbåt 100 kr. Tel 0684-280 22