Frågor och svar till vår VD Jenny Callenholt

Postad 2 april, 2020 av Tännäskröket

Andra skidliftar stänger, men inte ni?
Som läget är nu så fortsätter vi att ha liftarna öppna t.o.m den 19e april.

Bör ni inte stänga för att hindra Coronaspridningen?
Vi och exempelvis Åre har helt olika förutsättningar. Till Åre kan det dagligen anlända 10.000 personer från högriskområden. Vi är en liten anläggning och väljer att ha öppet i första hand för att tillgodose skidåkning och rekreationsmöjligheter för ortsbefolkningen som har påsklov. Våra boendegäster har erbjudits fri ombokning och vi har endast ett fåtal boendegäster på anläggningen. Antal gäster i hela skidsystemet kommer att begränsas.

Finns det inte risk att smittas i liftarna?
Enligt Folkhälsomyndigheten så utgör inte själva skidåkningen i sig en risk. Det är en sport som sker utomhus, i öppna liftar och liftköer uppstår sällan hos oss ens under normala högsäsongsveckor. Sedan har vi infört ytterligare försiktighetsåtgärder för att undvika all form av trängsel.

Blir ni inte ifrågasatta av era gäster angående lämpligheten i att hålla öppet?
Vi får både uppskattning och ifrågasättande och vi respekterar givetvis båda förhållningssätten. Vi gör vår bedömning utifrån de direktiv som kommer från myndigheterna och de möjligheter vi som anläggning har att minimera riskerna för smittspridning.

Bildas inte köer när man ska hyra skidor och köpa liftkort?
Vi har infört restriktioner så att skiduthyrning och liftkort förbokas via mail eller online och levereras sedan utomhus.

Uppstår inte stor spridningsrisk på restaurangerna?
Vi erbjuder take away, serverar nästan all lunch utomhus och man kan även nyttja de tre olika grillplatser som finns på anläggningen.

Vi kommer att följa utvecklingen och kan komma att ändra vårt beslut framledes.