SOMMAR

Börja utforska Tännäskröket här

FJÄLLFISKE

”En perfekt avslutning på en fiskedag.”

Fiske i världsklass

Med Rogens naturreservat runt knuten kan vi erbjuda fantastiskt fjällfiske i både stilla och strömmande vatten. Oavsett om du gillar flugfiske eller någon annan typ av sportfiske finns det alla möjligheter hos oss. Funäsfjällen är nu ett av Sveriges största kortfiskeområden med över 200 fjällsjöar. Här kan du fjällfiska i nya kristallklara sjöar omringat av de vackra fjällen varje dag.

Med mer än 15 000 hektar rinnande vatten är möjligheterna till ett varierat och spännande fiske nästan oändliga. Tännäskröket arrenderar egna fiskevatten för fjällfiske enbart avsedda för våra gäster. I dessa vatten planteras ädelfisk kontinuerligt in.

Fiskarter

I de 66 olika fiskevatten som utgör Tännäs fiskevattenområde finns ett antal olika fiskarter som var för sig utgör en speciell utmaning.

Tännäs är allmänt känt för sin harr. Harren är till och med så vanlig att den har blivit Härjedalens landskapsfisk. Även öringfisket är mycket populärt, och det finns även röding, sik och gädda. Sjöarna kring Tännäs, särskilt Östra och Västra Aborrvickrarna, är kända för sina ovanligt stora abborrar.

För mer info och köp av fiskepass gå in på fiskepasset.se. Det går även bra att boka fiskepass på funäsfjällen.se.