”Se upp i backen, tusen hål i nacken!”

Skidskola

Det allra bästa sättet att komma igång med skidåkningen är att gå i skidskola. Lär man sig bara grunderna går det alldeles utmärkt att träna vidare på egen hand i någon av alla de backar som finns i området. I Tännäskrökets skidskola erbjuder vi både gruppskidskola för barn och privatlektioner för alla som vill lära sig åka skidor under sin fjällsemester i Funäsdalen!

Mattes skidskola

Gruppskidskolan är öppen för alla barn upp till 14 år. Matte myskoxe och våra skidlärare på Tännäskröket hjälper dig bli en duktig skidåkare. Dessutom får alla som deltar i skidskolan ett fint diplom av Matte. Det ni!

Skidskolan är indelad i tre olika grupper beroende på förkunskap och ålder. Längre ner på sidan hittar ni schema för de olika grupperna.

Privatlektioner för alla

Utöver skidskolan som utövas i grupp erbjuder vi privatlektioner för åkare i alla åldrar och färdighetsnivåer – både barn och vuxna. Här kan man gammal som ung få en egen skidlärare så att man tar sig vidare i utvecklingen oavsett om du är nybörjare eller vill utvecklas där du är just nu i din skidåkning.

Maila din förfrågan så hör vi av oss till dig!

Boka skidskola>

Mattes skidskola: Mån-ons, fre-lör eller var med hela veckan

10.00 – 11.00 Skidkul

Skidkul för barn fyllda 4 år och uppåt. Här fokuserar vi på att leka, stå på skidor och ha superkul. Vi tränar på att bromsa och att åka lift. Vi busar i snön, känner på skidorna och provar på att glida på snön. Har man tur så kommer säkert vår busige kompis Matte myskoxe förbi och hjälper oss med skidåkningen.

11.15 – 12.15 Utforskarna

Skidskola för barn som är 5 år och uppåt, är nybörjare och har provat skidor någon enstaka gång tidigare. Vi leker fram grundteknik och tränar på att bromsa, svänga och att åka lift helt själv och hittar skidglädjen.

13.00 – 14.00 Äventyrarna

Äventyrarna är för barn från 6 år och uppåt. Nu börjar vi utveckla tekniken, utforskar terrängen och kanske provar på att hoppa lite.