”Se upp i backen, tusen hål i nacken!”

Skidskola

Det allra bästa sättet att komma igång med skidåkningen är att gå i skidskola. Lär man sig bara grunderna går det alldeles utmärkt att träna vidare på egen hand i någon av alla de backar som finns i området. I Tännäskrökets skidskola erbjuder vi både gruppskidskola för barn och privatlektioner för alla som vill lära sig åka skidor under sin fjällsemester i Funäsdalen!

Mattes skidskola

Gruppskidskolan är öppen för alla barn upp till 14 år. Matte myskoxe och våra skidlärare på Tännäskröket hjälper dig bli en duktig skidåkare. Dessutom får alla som deltar i skidskolan ett fint diplom av Matte. Det ni!

Privatlektioner för alla

Utöver skidskolan som utövas i grupp erbjuder vi privatlektioner för åkare i alla åldrar och färdighetsnivåer – både barn och vuxna.

Boka skidskola >

Mattes skidskola: Måndag till fredag

10.00 -11.00 Skidkul

För barn som fyllt 4 år. Vi busar i snön, känner på skidorna och provar på hur det känns att glida på.

11.15 – 12.15 Utforskarna

För barn som är nybörjare men har provat på skidåkning någon enstaka gång. Vi leker fram grundtekniken och tränar på att bromsa och svänga.

13.00 – 14.00 Äventyrarna

I den här gruppen fokuserar vi på att finslipa tekniken och jobbar med parallella svängar, utforskar terrängen och kanske provar på att hoppa lite. Vid behov delar vi upp gruppen i en långsammare och en snabbare mindre grupp.