”Se upp i backen, tusen hål i nacken!”

Skidskola

Det allra bästa sättet att komma igång med skidåkningen är att gå i skidskola. Lär man sig bara grunderna går det alldeles utmärkt att träna vidare på egen hand i någon av alla de backar som finns i området. I Tännäskrökets skidskola erbjuder vi både gruppskidskola för barn och privatlektioner för alla som vill lära sig åka skidor under sin fjällsemester i Funäsdalen!

Mattes skidskola

Mattes skidskola är öppen för alla barn från 4 år upp till 12 år. För ungdomar över 12 finns det privatlektioner. Matte myskoxe och våra skidlärare på Tännäskröket hjälper dig bli en duktig skidåkare. Dessutom får alla som deltar i skidskolan ett fint diplom av Matte. Det ni!

Skidskolan är indelad i tre olika grupper beroende på förkunskap och ålder. Längre ner på sidan hittar ni schema för de olika grupperna.

Privatlektioner för alla

Utöver skidskolan som utövas i grupp erbjuder vi privatlektioner för åkare i alla åldrar och färdighetsnivåer – både barn och vuxna. Här kan man gammal som ung få en egen skidlärare så att man tar sig vidare i utvecklingen oavsett om du är nybörjare eller vill utvecklas där du är just nu i din skidåkning. Pris: 650 kr + 200 kr/pers för en extra person.

Boka skidskola>

MATTES SKIDSKOLA: MÅNDAG-FREDAG

Skidkul (4 år och uppåt)

Här är målet att barnen ska få en positiv introduktion i skidåkning och snö. Här fokuserar vi på att leka, lära känna utrustningen och ha superkul.

Vi tränar på att bromsa och att åka lift. Vi busar i snön, känner på skidorna och provar på att glida på snön. Har man tur så kommer säkert vår busige kompis Matte myskoxe förbi och hjälper oss med skidåkningen.

Förkunskaper: Inga

Utforskarna (5 år och uppåt)

Skidskola för barn som är nybörjare men har provat skidor. Vi leker fram grundteknik och tränar på att bromsa, svänga och att åka lift helt själv och hittar skidglädjen. Vi lär oss att åka i brantare backar, utvecklar balans och teknik.

Förkunskaper: Kunna åka knapplift, stanna och svänga i plog.

Äventyrarna (6 år och uppåt)

Här har vi fokus på parallella skidor och finslipning av teknik. Nu börjar vi utveckla tekniken, utforskar terrängen och kanske provar på att hoppa lite.

Förkunskaper: Kunna åka obehindrat med fartkontroll i de flesta röda backarna och är van vid ankarliften.