Att andas in den friska fjälluften, fylla på vattenflaskan i bäcken och spana ut över de vackra vidderna

Vandring

VANDRA I FUNÄSFJÄLLEN

Sommar på fjället innebär något alldeles unikt. Den storslagna naturen i Funäsfjällen erbjuder en av Skandinaviens största fjällupplevelser för dig som älskar att vandra i fjällen. Här finns allt för den vandringssugna. Vackra vidder, porlande bäckar och frodiga dalar. Den rena luften, stillheten och känslan av frihet är svårslagen. I Funäsfjällen finns 60 toppar över 1000 meter och tydligt utmärkta leder av olika svårighetsgrad med utförliga beskrivningar där varje topp går att nå över en dag. Oavsett om du väljer att nå toppen ensam eller följa med på en guidad tur väntar en magisk upplevelse med mäktiga vyer och fascinerande miljöer.

Kom och upplev naturen med oss!

30 guldturer

Funäsfjällens guldturer består av olika hel- och halvdagsturer som är både enkla att hitta och att vandra på både för nybörjare som för den erfarne. Milsvid utsikt med vidder i alla väderstreck och en imponerande tystnad ger möjlighet till härlig kvalitetstid för både dig och familjen.

För mer information besök Funäsfjällens Guldturer

FJÄLLVANDRA KRING TÄNNÄS

Det finns flera härliga turer i området kring Tännäs och Rogens naturreservat för dig som vill fjällvandra. Den fridfulla naturen erbjuder vackra leder i ett kargt och sjörikt landskap.

Utsiktsturen till toppen av Hemkröket

En utmärkt tur att börja med. Följ den markerade leden upp i backen med toppstugan som slutdestination. Väl uppe har du en storslagen 360 graders utsikt över hela Funäsfjällen.

Käringsjön

Blå. 10 km. 30 meter höjdskillnad. 4 timmar.

Leden går i den speciella karga och steniga naturtypen som finns runt Rogen, med många mindre sjöar. Fin vandring i småskuret landskap fram till sjön Rogen.

Mer info om turen

Falkhöjden

Blå. 10 + 8 km. 300 meter höjdskillnad. 4 timmar.

En skogstur i djurrik natur och med fina vyer med Tännäs som utgångspunkt.

Mer info om turen

Att vandra med barn

Det går utmärkt att fjällvandra med barn på lederna i Tännäskröket och Funäsfjällen. Det finns flera varierande turer som garanterar en mysig fjällupplevelse även för små fötter.

Har man bara en god matsäck och sköna skor på fötterna har man alla förutsättningar för att få uppleva fjällnaturen när den är som allra bäst. Passa på att stanna till längst med vägen. Följ djurens spår i naturen. Drick vatten direkt från den porlande fjällbäcken och njut av en naturupplevelse på barnens villkor.

10 KulTurer

För de allra minsta som vill vandra i fjällen finns KulTurer. Lekfulla vandringsleder som är både roliga, äventyrliga och lärorika och slingrar sig genom skogar med ett fantastiskt växt- och djurliv. Alla KulTurer är bra utmärkta och går att laddas ner alternativt köpas på Turistbyrån i Funäsdalen. Flera av KulTurerna utgår från Tännäs och Tännäskrökets skidområde.

Tännäs byvandring

5 km. 220 meter höjdskillnad. 2,5 timmar.
En familjetur med spännande saker att se och stigningar upp till en utsiktsplats med hänförande utsikt över fjällen.
Läs mer här>

Tännäs Kulturstig

9,5 km. 80 meter höjdskillnad. 4 timmar.
En lättvandrad familjetur med kultur och rinnande vatten. Turen går mestadels på vägar och torra stigar.
Läs mer här>

TOR-Meteoritnedslaget

1 km. 10 meter höjdskillnad. 1 timma.
RV 84 mellan Funäsdalen och Tännäs, 6 km öster om Funäsdalen by. Enda meteoritnedslaget i Sverige efter istiden som är undersökt och dokumenterat. Bred trätrottoar med mötesplatser och en liten höjdskillnad gör att nedslagsplatsen är lätt åtkomlig även med barnvagn och rullstol.
Läs mer här>

För mer information om Funäsfjällens alla KulTurer
Läs mer här>

Boka Funäsfjällens vandringsguide som tillval när du bokar ditt boende

Vandring med guide, varje måndag från juli till mitten av augusti

från 400 kr per person