Vinter

Börja utforska Tännäskröket här

Utförsåkning

"På toppen av Hemkröket med solen i ansiktet. Äntligen dags för dagens första åk."

Skidåkning

Skidåkning i Tännäskröket och Funäsdalen är något utöver det vanliga. I Sverige har vi haft en alpin tradition i närmare 50 år och vi vet vad man vill få ut av sin åkning.

Du kan välja mellan sammanlagt 17 nedfarter belägna på de två bergen Hemkröket och Mellankröket. Här på plats brukar vi kalla dem för K1 och K2.

Oavsett om du är glad amatör eller rutinerad Jibber hittar du alltid kul och varierad skidåkning. Från den nästan två kilometer långa glidarbacken Långsvägen till den klassiska Tännäsbacken. Flera av backarna är perfekta för barn och skidskolan ger en bra start för alla nybörjare.

Tillsammans med friåkningsprofilerna Jon Wagenius och Tom Oliver Hedvall har vi tagit fram drygt 20 offpistrepor fyllda med både naturliga och konstruerade ”drops” och hopp.

I Tännäskröket slipper du trängsel i backen och långa köer till liften så att du kan utnyttja dagen fullt ut till skidåkning i stället. Välkommen!
Funäsfjällens bästa liftkortspriser

Sju dagar 1350 kr

Skipass STÄNG

Funäsfjällens bästa skipasspriser!

Se prislista här

Köpa/ladda skipass:

Boka skipass här

Nordic ski spårkort STÄNG

Med spårkortet får du tillgång till världens längsta längdspårsystem på 300 km!

Se prislista här

Skiduthyrning STÄNG

Prisexempel skidhyra

1 vecka: 790 kr / vuxen
Se prislista som PDF

Boka på nätet

Boka utrustningen på nätet innan ni åker på semester. Då slipper ni betalningen på plats.
Boka här

För barnen

”Hej Mamma! Hej Pappa! Det är jättekul här.”

För barnen

Matte Myskoxe

Det ska vara kul att åka till Tännäskröket när man är barn. Därför har har vi bett Matte Myskoxe om hjälp. Matte är en ung myskoxe som bor bland bergen Hemkröket och Mellankröket. Han älskar natur och djur och berättar gärna om sina vänner i naturen. Han hjälper också vilsna barn i backen och är en hejare på att lära barnen att åka skidor.

Mattes Fäboland

I Mattes Fäboland finns Matte för att ha skoj med alla barn som hälsar på. Matte och barnen leker, åker pulka, dricker choklad och lär sig allt möjligt spännande om Härjedalens djur och natur. I Fäbolandet finns också getter och kaniner som man kan klappa och kela med.

Övriga barnaktiviteter

Varje dag har vi en specifik barnaktivitet utöver skidåkningen. Bl.a ger sig spårpatrullen ut för att upptäcka intressanta saker i naturen runt anläggningen och letar spår efter djuren som finns där. Eller följ med på en spännande skattjakt där gåtor måste lösas för att hitta den gömda skatten. Är man en knatte som gillar fart får man inte missa att testköra vår miniskotrar!

Klicka här för se veckoschemat ›

Se fölen växa och bli till stora, starka getter på vår Facebooksida och instagram!

Skidskola

”Se upp i backen, tusen hål i nacken!”

Skidskolan

Det allra bästa sättet att komma igång med skidåkningen är att gå i skidskola. Lär man sig bara grunderna går det alldeles utmärkt att träna vidare på egen hand i någon av alla de backar som finns i området. I Tännäskrökets skidskola erbjuder vi både gruppskidskola för barn och privatlektioner för alla som vill lära sig åka skidor under sin fjällsemester i Funäsdalen!

Mattes skidskola

Gruppskidskolan är öppen för alla barn upp till 14 år. Matte myskoxe och våra skidlärare på Tännäskröket hjälper dig bli en duktig skidåkare. Dessutom får alla som deltar i skidskolan ett fint diplom av Matte. Det ni! Mattes skidskola måndag-fredag kostar 970:- per person.

Du bokar skidskolan här ›

Privatlektioner för alla

Utöver skidskolan som utövas i grupp erbjuder vi privatlektioner för åkare i alla åldrar och färdighetsnivåer - både barn och vuxna. Priset för vuxna är 590.- per lektion. För varje extra elev (högst 4 st.) betalar ni 200.- /p.p.


Mattes skidskola: Måndag till fredag:

10.00 -11.00 Skidkul

För barn som fyllt 4 år. Vi busar i snön, känner på skidorna och provar på hur det känns att glida på.

11.15 - 12.15 Utforskarna

För barn som är nybörjare men har provat på skidåkning någon enstaka gång. Vi leker fram grundtekniken och tränar på att bromsa och svänga.

13.00 - 14.00 Äventyrarna

I den här gruppen fokuserar vi på att finslipa tekniken och jobbar med parallella svängar, utforskar terrängen och kanske provar på att hoppa lite. Vid behov delar vi upp gruppen i en långsammare och en snabbare mindre grupp.

Längdskidåkning

"Efter första milen är det som om tiden inte existerar längre. Bara rytmen från skidornas hasande mot skaren."

Längdskidåkning

Tännäskröket är naturligtvis inte bara alpin skidåkning utan även ett paradis för längdskidåkning. För dig som föredrar att åka på längden kan vi erbjuda längdspår av högsta klass. Varför inte dela upp åkningen med alpint på förmiddagen och längdskidåkning efter lunchvilan?

Alla kan åka längd. Ta med hela familjen på en fantastisk och stärkande tur. De minsta kan åka med i pulka bakom en vuxen. För dig som är lite mer åt Wassbergs håll finns det ofta någon likasinnad att ta rygg på.

Längdspåren är alltid välpreparerade och i direkt anslutning till boendet.

Våra spår

Våra egna spår är 3 km, 5 km och 7 km långa. Det finns även ett helt nytt nybörjarspår på 1.5 km som naturskönt slingrar sig runt Kröktjärnen. Här i Funäsfjällen kan du njuta av vacker natur, orörda fjällsluttningar och längdskidåkning som du sent kommer att glömma. Våra spår är en del av Nordic Ski Center som är ett av världens största spårsystem med över 300 km preparerade längdspår som binder samman hela Funäsfjällen.

Se prislista - Spårkort »

Upptäck naturen på våra leder

Längdpaket fr 180 kr

Skiduthyrning STÄNG

Prisexempel skidhyra

1 vecka: 790 kr / vuxen
Se prislista som PDF

Boka på nätet

Boka utrustningen på nätet innan ni åker på semester. Då slipper ni betalningen på plats.
Boka här

Skoter

”Fartvinden som biter i skinnet och frihetskänslan när man väljer spår för att korsa terrängen.”

Skoter

Skoteruthyrning

Har du aldrig testat att åka snöskoter är detta ett gyllene tillfälle när du är i Tännäskröket. Funäsdalen har ett av världens bästa ledsystem och hos oss har du direktanslutning när du hyr skoter hos oss.

Skoterlederna i Funäsdalen

Det finns 45 mil skoterleder i en av Sveriges vackraste fjällområden, varav 15 mil går över högfjället. Funäsdalen bjuder på härlig skoteråkning när den är som bäst. Lederna är fem meter breda och preparerade med pistmaskin.

En fartfylld naturupplevelse

Hyr skoter fr 750 kr

I ledsystemet finns sju terminaler för av/pålastning med gratis bilparkering. Det finns även ett friåkningsområde för de som är lite mer leksugna.

Hyra skoter i Tännäs

Skoter finns att hyra hos Skoteriet i Tännäs, 3 km bort. Alla skotrar är moderna fyrtaktare vilket är bra både för miljön och komforten. Vid hyra av skoter hos Skoteriet ingår alltid ledavgift, lån av hjälm och skoterledskarta.

Skoterhyra STÄNG

Puls

Bokning & info:
Mail: boka@puls.nu
Telefon: 0684-223 02
Maila din bokning

Prisexempel

Halvdag fr. 1100 kr.
1 dag fr. 1700 kr.

Till puls.nu

Fiske

"Någonstans där nere under isen simmar den. Det är bara att vänta."

Vinterfiske

Det är något speciellt med vinterfiske. Tänk dig att ligga på ett mjukt renskinn. Den starka senvintersolens strålar får isen på sjön Lossen att gnistratill lite extra. Väntan kan bli lång, men vem klagar på en naturupplevelse som denna? Spänningen som hör till vinterfiske är svår att sätta ord på. Någonstans där nere under isen simmar den. Snart kommer kanske det där magiska rycket när fisken nappar på kroken. Känslan är obeskrivlig.

Tännäskröket och Funäsfjällen lockar många vinterfiskare då det anses vara ett av Sveriges bästa områden med många och varierade fiskevatten. Många av dessa vatten nås lätt med skidor eller snöskoter direkt från våra stugor.

Tännäs är allmänt känt för sin harr. Harren är till och med så vanlig att den har blivit Härjedalens landskapsfisk. Den är perfekt för vinterfiske och en rolig utmaning även för den vana fiskaren. Även öringfisket är mycket populärt, och det finns även röding. Varför inte kombinera skidsemestern med lite avkopplande vinterfiske?

Tännäs Fiskeområde STÄNG

Fiskekort STÄNG

Funäsfjäll passet

1 Dygn 150 kr
3 dygn 250 kr
7 dygn 450 kr
Årskort 1800 kr

Boka här

Myskoxhägnet

”Öga mot öga med ett djur lika gammalt som mammuten och grottbjörnen.”

Fakta Myskoxar

Att möta en myskoxe är som att resa tusentals år bakåt i tiden.

Myskoxen som är en av världens äldsta däggdjursarter levde vilt i Skandinavien under den senaste istiden. Numera är den egentligen att betrakta som utdöd, men Sveriges enda frilevande stam hittar man i Härjedalen.

Myskoxhägnet

Myskoxhägnet

Träffa ett verkligt urtidsdjur. I det unika myskoxhägnet utanför Tännäs i västra Härjedalen vistas myskoxar i sin naturliga miljö. Här har de gott om plats och mycket av sin naturliga föda.

Vi möts upp vid Tännäs Fiskecentrum och startar turen med ett besök på myskoxutställningen hos Naturinformation Rogen. Vår guide berättar mer om detta uråldriga djur och dess långa resa från istid till nutid.

Därefter går färden vidare i egen bil till hägnet där myskoxarna finns. Från den höga rampen i visningshägnet har du möjlighet att studera de fantastiska djuren. Vår entusiastiska och kunniga guide berättar hur myskoxen lever idag.

Anpassa klädsel efter vädret, stövlar eller kängor behövs ej. Det är inte tillåtet att ta med sig djur in i hägnet.

Myskoxhägnet STÄNG

Priser inträde

Vuxen, 160 kr
Barn 8-15, 80 kr
Gratis för barn upp till sju år.

 

Spakåtan

”Känslan att bara slappna av i den varma bastun och låta dagens intryck få sjunka in.”

Spakåtan

Det är precis som det låter. Ett spa där du kan koppla av efter en lång dag i backen, längdspåret eller på skoterleden. Men på vårt eget sätt förstås, så vi har byggt vårt spa med inspiration från en lappkåta. En Spakåta helt enkelt.

Här finns det en vedeldad bastu, bubbelbad och relaxavdelning med braskamin. Spakåtan kan bokas av upp till 8 personer i pass om 3 timmar. Dryck och snacks finns att köpa på plats.

Boka kåtan nu!

Fr. 650kr för två timmars privat bokning