SOMMAR

Börja utforska Tännäskröket här

FJÄLLFISKE

”En perfekt avslutning på en fiskedag.”

Fiske i världsklass

Med Rogens naturreservat runt knuten kan vi erbjuda fantastiskt fjällfiske i både stilla och strömmande vatten. Oavsett om du gillar flugfiske eller någon annan typ av sportfiske finns det alla möjligheter hos oss. Funäsfjällen är nu ett av Sveriges största kortfiskeområden med över 200 fjällsjöar. Här kan du fjällfiska i nya kristallklara sjöar omringat av de vackra fjällen varje dag.

Med mer än 15 000 hektar rinnande vatten är möjligheterna till ett varierat och spännande fiske nästan oändliga. Tännäskröket arrenderar egna fiskevatten för fjällfiske enbart avsedda för våra gäster. I dessa vatten planteras ädelfisk kontinuerligt in.

Fiskarter

I de 66 olika fiskevatten som utgör Tännäs fiskevattenområde finns ett antal olika fiskarter som var för sig utgör en speciell utmaning.

Tännäs är allmänt känt för sin harr. Harren är till och med så vanlig att den har blivit Härjedalens landskapsfisk. Även öringfisket är mycket populärt, och det finns även röding, sik och gädda. Sjöarna kring Tännäs, särskilt Östra och Västra Aborrvickrarna, är kända för sina ovanligt stora abborrar.

För mer info och köp av fiskepass gå in på fiskepasset.se. Det går även bra att boka fiskepass på funäsfjällen.se.

Fiskecentrums sommaraktiviteter

Måndagar

Flugfiske för nybörjare 18.00 - 19.30. Gratis demonstration och prova på. Ta gärna med egen utrustning.

Tisdagar

Familjefisketur 10.00 - 14.00. 150 kr per person eller 300 kr per familj. Ni åker i egen bil. Samling vid Tännäs Fiskecentrum.

Onsdagar

Kvällsfisketur 18.00 - 22.00. Ni åker i egen bil. Kostnad 150 kr per person eller 300 per familj. Samling vid Tännäs Fiskecentrum.

Torsdagar

Flugfisketur 18.00 - 22.00. Fiska med flugspö i vårt eget fiskevatten. Egen bil. 150 kr per person eller 300 kr per familj. Samling vid Tännäs Fiskecentrum.

Söndagar

Vi visar notdragning, en mycket gammal fiskemetod. Börjar 19.00 vid Östra Vattnan. Skyltar visar vägen från kyrkan.

Tännäs Fiskeområde STÄNG

Fiskekort STÄNG

Funäsfjäll passet

1 Dygn 150 kr
3 dygn 250 kr
7 dygn 450 kr
Årskort 1800 kr

Boka här

Kanotsafari

”Ett stilla paddeltag och sedan bara glida fram i en bedövande vacker naturupplevelse.”

Kanotsafari

HYRA KANOT

Upplev naturen i sakta mak med en kanotfärd längs den vackra Ljusnan. Närheten till fina paddelvatten och den storslagna och orörda naturen gör kanoten till det perfekta färdmedlet när du vill komma naturen lite närmare.

KANOTSAFARI

Kanotturen är ca 8 km lång och tar ungefär 5 timmar. Kanoterna läggs i vid Flon och turen avslutas vid Bruksgården/Funäsdalen.

Vi paddlar genom bäver- och öringland och har du fiskekort kan du passa på att fiska. Har vi tur och är riktigt tysta när vi passerar bäverhyddorna är det stor chans att få se någon av invånarna.

Vi stannar till och äter lunch vid en av de vackra sandstränderna. På menyn finns traktens specialiteter som till exempel ren, älg eller ädelfisk.

Myskoxhägnet

”Öga mot öga med ett djur lika gammalt som mammuten och grottbjörnen.”

Fakta Myskoxar

Att möta en myskoxe är som att resa tusentals år bakåt i tiden.

Myskoxen som är en av världens äldsta däggdjursarter levde vilt i Skandinavien under den senaste istiden. Numera är den egentligen att betrakta som utdöd, men Sveriges enda frilevande stam hittar man i Härjedalen.

Myskoxhägnet

Myskoxehägnet

Träffa ett verkligt urtidsdjur. I det unika myskoxhägnet utanför Tännäs i västra Härjedalen vistas myskoxar i sin naturliga miljö. Här har de gott om plats och mycket av sin naturliga föda.

Vi möts upp vid Tännäs Fiskecentrum och startar turen med ett besök på myskoxutställningen hos Naturinformation Rogen. Vår guide berättar mer om detta uråldriga djur och dess långa resa från istid till nutid.

Därefter går färden vidare i egen bil till hägnet där myskoxarna finns. Från den höga rampen i visningshägnet har du möjlighet att studera de fantastiska djuren. Vår entusiastiska och kunniga guide berättar hur myskoxen lever idag.

Anpassa klädsel efter vädret, stövlar eller kängor behövs ej. Det är inte tillåtet att ta med sig djur in i hägnet.

Myskoxhägnet STÄNG

Priser inträde

Vuxen, 160 kr
Barn 8-15, 80 kr
Gratis för barn upp till sju år.

 

Spakåtan

”Känslan att bara slappna av i den varma bastun och låta dagens intryck få sjunka in.”

Spakåtan

Det är precis som det låter. Ett spa där du kan koppla av efter en lång dag i backen, längdspåret eller på skoterleden. Men på vårt eget sätt förstås, så vi har byggt vårt spa med inspiration från en lappkåta. En Spakåta helt enkelt.

Här finns det en vedeldad bastu, bubbelbad och relaxavdelning med braskamin. Spakåtan kan bokas av upp till 8 personer i pass om 3 timmar. Dryck och snacks finns att köpa på plats.

Boka kåtan nu!

Fr. 650kr för två timmars privat bokning

För barnen

”Hej Mamma! Hej Pappa! Det är jättekul här.”

För barnen

Matte Myskoxe

Det ska vara kul att åka till Tännäskröket när man är barn. Därför har har vi bett Matte Myskoxe om hjälp. Matte är en ung myskoxe som bor bland bergen Hemkröket och Mellankröket. Han älskar natur och djur och berättar gärna om sina vänner i naturen. Han hjälper också vilsna barn i backen och är en hejare på att lära barnen att åka skidor.

Mattes Fäboland

Nu är Mattes Fäboland öppet för alla barn och på tisdagar från 13.30 är Matte där för att ha skoj med alla barn som hälsar på. Matte och barnen leker, åker pulka, dricker choklad och lär sig allt möjligt spännande om Härjedalens djur och natur. I Fäbolandet finns också getter och kaniner som man kan klappa och kela med.

Barnpassning

Vi kan även ordna barnpassning i Fäbolandet. Säg till i Sportshopen så hjälper vi dig med det. Pris 100 kr för en timme eller 160 kr för två timmar.

Spårpatrullen

Fredagar mellan 10.30 och 12.00 ger sig spårpatrullen ut på äventyr. Vi upptäcker intressanta saker i naturen runt anläggningen och hittar spännande spår efter djuren som finns där. Spårpatrullen passar bäst för dig som fyllt 8 år och uppåt. Pris 100 kr.